Aktuálně
Kritické oko: Chce řečmi o mazlení dosáhnout na Kyselou žábu? 10. 08. 2006 18:05
agentura gitA
„Ženy by měly prát, žehlit, vařit, uklízet a čekat až přijde manžel, se kterým se pak pomazlí,“ zkracoval si ve sněmovně dlouhou chvíli televizní reportér, když čekal, až se v kuloárech objeví některý z významných politiků, kteří jednají o obsazení sněmovních i vládních postů.
Ne umístění amerických základen v ČR! 10. 08. 2006 15:04
agentura gitA
Dvě zástupkyně GITY se připojily k Prohlášení ženských a genderově senzitivních organizací odmítajících zvažované umístnění amerických protiraketových základen na území ČR. Prohlášení přinášíme v plném znění.
Evropský soud Fialovi nepřiznal žádnou finanční částku 10. 08. 2006 10:37
agentura gitA
GITA již informovala o rozsudku Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku ve věci „Fiala proti České republice“ (Jiří Fiala ze sdružení K213 žaloval český stát kvůli tomu, že je mu znemožňován styk s jeho synem). GITA nyní přináší prohlášení českého ministerstva spravedlnosti k této záležitosti.
Kdo je největší sexista či sexistka? 09. 08. 2006 18:50
agentura gitA
Občanské sdružení Žába na prameni zahájilo novou soutěž o Kyselou žábu. Jejím cílem je mimo jiné upozornit veřejnost na sexistické a genderově stereotypní vyjádření redaktorek a redaktorů.
Schneider (SRN): Ženy jsou po uzákonění trestnosti domácího násilí odvážnější 09. 08. 2006 18:30
agentura gitA
Ve Spolkové republice Německo by měl být novelizován zákon o domácím násilí. Doplněn by měl být o trestnost pronásledování oběti a o možnost dobrovolného použití soudu. GITĚ to řekla vedoucí projektu Berlínská intervenční centrála (dříve Berlínský intervenční projekt – BIG) Patricia Schneider, která navštívila Česko v rámci přípravy čtyřdenního odborného právnického mezinárodního kongresu, který se bude konat v lednu příštího roku v Praze.
Hana Halová: Muži mě v Radě nediskriminují 09. 08. 2006 14:29
agentura gitA
Radní pražského magistrátu Hana Halová (ČSSD) říká, že na zasedání Rady je ženský hlas slyšet více než při jednání zastupitelstva. A to navzdory tomu, že je v Radě jedinou ženou. „Na spolupráci s muži si stěžovat nemohu. Necítím z jejich strany ani žádnou diskriminaci,“ řekla GITĚ.

strana 6 z 28

[první] [zpět1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  [vpřed] [poslední]
Političky v ČR
Političky ve světě
Ženská politika
Odkazy
Literatura
Agentura GITA
Navštivte prezidentské kanceláře! Kateřina Jonášová Miluš Kotišová Pavla Jonssonová