Političky v ČR
Kurz pro političky 01. 05. 2006 09:54
Prezidentka .cz
První běh kurzu pro političky pořádaný Fórem 50 %, o kterém tisková agentura GITA informovala, absolvovaly také ředitelka Sekce pro lidská práva a rovné příležitosti na Úřadu vlády Kateřina Jacques a spolupracovnice mezinárodní softwarové společnosti Darina Némethová.
Zuzka Bebarová-Rujbrová 28. 04. 2006 10:43
Prezidentka .cz
Komunistická poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová byla dlouhou dobu skeptická vůči povinným kvótám na volebních kandidátních listinách. Dnes tento názor začíná přehodnocovat. Více pozitivně než dřív hledí i na feminismus.
Lucie Talmanová 28. 04. 2006 10:25
Prezidentka .cz
Podle názoru poslankyně Lucie Talmanové ženská lobby ve sněmovně nemůže vzniknout. „Některé se totiž významně liší především v jednotlivých politických klubech, v programech jednotlivých parlamentních stran,“ říká. Za účinný lobbying považuje ten ze strany občanských sdružení. Hodně práce podle jejích slov vykonal třeba Fond ohrožených dětí při projednávání zákona o sociálně-právní ochraně dětí.
Kateřina Konečná 28. 04. 2006 09:59
Prezidentka .cz
Podle nejmladší poslankyně sněmovny Kateřiny Konečné někteří zákonodárci české sněmovny ženy-političky příliš nerespektují. Odlišné zkušenosti má ze zahraničí. „Tam jsou naopak uctívány za to, že zvládají politiku i rodinu,“ říká.
Helena Mallotová: Na kandidátce bych nechtěla být „Slovákem v Praze“ 28. 04. 2006 09:52
Prezidentka .cz
GITA informuje: Poslankyně Helena Mallotová to má podle svých slov v politice těžší nikoli proto, že v ní vládnou muži, ale kvůli tomu, že nejprve vychovala děti, poté se postarala o své staré rodiče a teprve posléze do politiky vstoupila.
Anna Čurdová: Politici potřebují „ženu alibi“ 28. 04. 2006 08:49
Prezidentka .cz
Žena to má podle poslankyně Anny Čurdové těžší všude. „Možná s výjimkou takzvaně feminizovaných oborů, i když i tam bych o tom s úspěchem pochybovala,“ říká. Podle ní by většímu zastoupení žen pomohl paritní zákon.

strana 4 z 5

[první] [zpět1 2 3 4 5  [vpřed] [poslední]
Političky v ČR
Političky ve světě
Ženská politika
Odkazy
Literatura
Agentura GITA
Navštivte prezidentské kanceláře! Kateřina Jonášová Miluš Kotišová Pavla Jonssonová