Aktuálně
Domácí násilí v Česku a v celé EU 10. 06. 2006 18:30
agentura gitA
Mohou soudy v případech domácího násilí soudit soudně? Takovou otázku si položily/i účastnice a účastníci tiskové konference konané u příležitosti zahájení projektu obecně prospěšné společnosti proFem v rámci programu Daphne II, financovaného z prostředků Evropské komise.
Účastnice nadstranického zácviku hodnotí kurs pozitivně, ale volby negativně 10. 06. 2006 17:10
agentura gitA
„Týden po parlamentních volbách musíme konstatovat to, co bylo zřejmé hned po vyhlášení výsledků: volby dopadly špatně zejména pro ženy. Rozhodovací moc zůstala opět v rukou mužů.“
Gender Studies: Na veto prezidenta doplatí hlavně děti a ženy 09. 06. 2006 17:06
agentura gitA
„Zákon o náhradním výživném měl být v první řadě nástrojem, jak dětem – a s nimi i pečujícím rodičům – zajistit důstojný život i po rozpadu rodiny. To se však díky včerejšímu vetu prezidenta nestane. Pan prezident argumentuje tím, že by takto byla převedena odpovědnost z rodičů na stát, respektive na daňové poplatníky,“ říká ředitelka Gender Studies Alena Králíková.
Bertha Suttnerová má v Praze pamětní desku 09. 06. 2006 09:55
agentura gitA
Česká Společnost Berthy Suttnerové odkryla této pacifistce a volnomyšlenkářce pamětní desku. Stalo se tak 8. června 2006 v pražském paláci Kinských. Akci zaštítil ministr kultury Vítězslav Jandák a pražský primátor Pavel Bém, prostory poskytl ředitel Národní galerie Milan Knížák.
Česká prezidentka vyhodnotila volby, volá po nutnosti pozitivních opatření 09. 06. 2006 09:10
agentura gitA
Ekologická a šetrná kampaň, jejímž cílem bylo „kroužkování“ žen na kandidátních listinách, stála sto dvacet korun včetně poštovného. Existovalo pouze dvanáct výtisků na recyklovaném papíru. Všechny se měly vrátit zpět iniciátorkám z nadstranického projektu Česká prezidentka, kterých je též dvanáct. Vrátily se čtyři, tedy celá čtvrtina. Do projektu se přihlásily dvě nové ženy z KDU-ČSL.
Nepočítat s pracovitou poslankyní je hloupost 09. 06. 2006 09:09
agentura gitA
Podle důvěryhodných informací nepočítá ODS do nové vlády se svou dlouholetou stínovou ministryní práce a sociálních věcí Alenou Páralovou. Resort, jehož činnosti se věnuje, má připadnout Petru Nečasovi, který v ODS doposud působil coby stínový ministr obrany – je zřejmě hodně flexibilní a univerzální…

strana 19 z 28

[první] [zpět14 15 16 17 18 19 20 21 22 23  [vpřed] [poslední]
Političky v ČR
Političky ve světě
Ženská politika
Odkazy
Literatura
Agentura GITA
Navštivte prezidentské kanceláře! Kateřina Jonášová Miluš Kotišová Pavla Jonssonová