Audience
Kateřina Jacques: Ochrana slabých politické body nepřináší 16. 09. 2006 11:23
Prezidentka .cz
Lidská práva a důstojnost vnímá citlivě a nedělitelně. Nerelativizuje a nezlehčuje. Věnuje se jim léta a má co říci. Ve známost široké veřejnosti přesto vstoupila až v důsledku brutálního policejního napadení, když poklidně demonstrovala proti pochodu neonacistické organizace Národní odpor, které naopak lidská práva neříkají absolutně nic.
Fotbal i politika 22. 06. 2006 21:33
Vlasta Marek
Proč vůbec je fotbal tak populární? Proč se vůbec hraje? Má to nějakou hlubší příčinu? Domnívám se, že to kromě jiného souvisí jak s rozdíly mezi stavbou těla a mozku muže a ženy, tak s potřebou rituálu a uvolnění (hlasivek).
Proč máma mele maso? 26. 05. 2006 15:22
Prezidentka .cz
Proč máma mele maso a Ema má mísu? Pod tímto podtitulem se konal další, v pořadí již třetí, z řady seminářů pro učitelky, pořádaných Žábou na prameni v základní škole na pražské Zbraslavi.
Zákon o náhradním výživném čeká na podpis Klause 24. 05. 2006 18:27
Prezidentka .cz
Poslanecká sněmovna přehlasovala veto Senátu, když schválila zákon o náhradním výživném z dílny poslankyně Anny Čurdové (ČSSD). Nyní záleží na prezidentu Václavu Klausovi, jak se zákonem naloží.
Antidiskriminační zákon byl nemilosrdně pohřben 24. 05. 2006 18:24
Prezidentka .cz
Antidiskriminační zákon byl pohřben. Současná sněmovna jej už neschválí. Proti jeho senátnímu vetu se postavilo pouhých třiaosmdesát (zapotřebí bylo sto jedna) poslankyň a poslanců z řad ČSSD, KDU-ČSL a US-DEU.
Co strany nabízejí před volbami? 19. 05. 2006 17:09
Prezidentka .cz
Aby se voličky a voliči měly/i možnost lépe orientovat, co která politická strana nabízí a které tudíž věnovat podporu v blížících se sněmovních volbách, zveřejňujeme odpovědi zástupkyň a zástupců některých parlamentních i mimoparlamentních stran na otázky GITY.

strana 2 ze 4

[první] [zpět1 2 3 4  [vpřed] [poslední]
Političky v ČR
Političky ve světě
Ženská politika
Odkazy
Literatura
Agentura GITA
Navštivte prezidentské kanceláře! Kateřina Jonášová Miluš Kotišová Pavla Jonssonová